Klubbens historie

Klubben holdt stiftende generalforsamling onsdag d. 13. februar 2008, i VIP lokalet Nyborg Idrætspark, der ind med det samme. Initiativet til klubben blev taget på et VUC kursus i videoredigering. Vi der gik på kurset, fik fortalt af læreren, at VUC ikke ville fortsætte med dette kursus. Hvad skulle vi så gøre? Vi ville gerne fortsætte med vores video.

Skulle vi ikke lave en videoklub? Det synes de fleste var en god idé, men hvordan gør man det. Der blev foreslået, at man lavede nogle plakater der skulle hænges op i Nyborgs TV-radio forretning og Foto forretning samt på biblioteket. Vi fik også Lokalavisen og Fyens Stifttidende til at skrive om initiativet.

Det første klubmøde blev holdt i et lokale vi fik lov at låne af en anden forening. Men vi ville jo gerne have vores egne lokaler. I det samme boligkompleks fik vi tilbudt et par tomme lokaler, der havde været brugt af en klub, men den var flyttet til et andet sted i byen.

Vi gik derfor igang med at indrette disse lokaler. Klubben var efterhånden vokset fra 10 til 15 medlemmer. Alle deltog med stor iver, i at få lokalerne gjort i stand. Der blev malet og der blev lagt gulvtæppe på, og en af medlemmerne kom med nogle borde, som han havde fået fra en anden klub. Et af vores kvindelige medlemmer syede gardiner af stof, som en tredie var kommet med.

Stole havde vi lånt fra det lokale vi havde vores første møde i. Men dem kunne vi ikke benytte os af så længe. Vi tog hen på en af Nyborgs skoler og spurgte om de tilfældigvis havde nogle gamle stole vi kunne få. Det viste sig, at det havde de. Så vi drog hjem til klubben med 17 stole.

Men vi skulle også have noget udstyr, så som komputer, forstærker, højttalere, projektor og lærred. Der var ikke så mange penge i kassen, så hvad gør man så? Man søger et par fonde. Og vi var heldige. På grund af at medlemsskarens gennemsnits alder er omkring de 60, var der 2 fonde der var så venlige at forære os et beløb, så vi kunne købe det udstyr vi havde brug for.

Medlemsskaren blev i løbet af året 2008 forøget, så vi var oppe på 20 medlemmer. I 2009 var vi så heldige, at vi kunne købe 20 rigtige biografstole af Nyborg Kino. Fra Bovense forsamlingshus fik vi nogle podier. Disse podiers ben skar vi til, så der blev en niveauforskel på stolerækkerne. Så nu kan vi rigtig nyde vores videoproduktioner.

Vi har i årenes løb haft besøg af nogle kapaciteter inden for TV og video, der har fortalt om videoproduktion på professionelt plan. Foruden vores egne famile- og feriefilm, har vi også lavet nogle produktioner for Nyborg kommune, Nyborg Museum, Nyborg Lokalhistoriske Arkiv, børnehaven Kastaniehuset, Aktivitetshuset Sprotoften og nogle foreninger samt for Nyborg ungdomsskole.