Grøn skærm

Har du nogensinde set en film, hvor en superhelt flyver gennem himlen? Du kan se alle skyskrabere susende forbi i baggrunden, og det ser så cool ud. Har du nogensinde undret dig over, hvordan filmproducenter filmer sådanne optagelser?

Vi er her for at fortælle dig hemmeligheden. Og hemmeligheden er: der er virkelig superhelte, og du skal bare fange dem i aktion! OK, ikke rigtig, men specialeffekt-fagfolk, der arbejder på film, er som superhelte, fordi de har opfundet nogle utrolige måder at skabe specialeffektbilleder, der vil flå dine sokker af!

Du behøver dog ikke se en superheltfilm for at se specialeffekter i action. Alt hvad du skal gøre er at tænde for nyhederne og se den lokale vejrprognose. Har du nogensinde bemærket, hvordan meteorologen undertiden står foran et kort med bevægelig grafik? Disse scener er skabt på meget den samme måde som de seje film specialeffekter oprettes.

De specielle effekter skabt under vejrprognoser og mange, mange tv-shows og film bruger et specielt værktøj kaldet en grøn skærm. Hvorfor kaldes det en grøn skærm? Hovedsageligt fordi det består af en stor skærm, der er grøn!

Den grønne skærm er en integreret del af specialeffektprocessen kendt formelt som chromakey. Chromakey giver tv-producenter og filmproducenter mulighed for at bruge avanceret teknologi til at overlejre deres emner på et ubegrænset antal forskellige virtuelle baggrunde.

Chromakeying, undertiden kendt som farvetastning, er processen med at udpege en bestemt farve i et elektronisk billede og derefter bruge computersoftware til at gøre denne farve gennemsigtig. Dette giver et andet billede, som næsten alt hvad du kan forestille dig, at vise igennem.

For eksempel, når en meteorolog står foran en grøn skærm, bruger tv-producenter teknikken chromakey special effects til at isolere den bestemte nuance af grønt, der bruges på den grønne skærm. Computere med særlig avanceret redigeringssoftware får derefter den nuance af grønt til at forsvinde, så et andet billede - såsom det animerede vejrkort - kan vises igennem!

Når en superheltfilm filmes, kan skuespilleren, der portrætterer superhelten, blive filmet foran en grøn skærm, der ligger på maven med en enorm fan, der blæser i håret og kappen bagud. Chromakeying kan derefter erstatte den grønne baggrund med et bevægende billede af natthimlen bag skuespilleren, så det ser ud som om han flyver gennem himlen.

Nogle af jer UNDRES måske over, at skærmene skal være grønne for at chromakeying kan fungere. Svaret er nej! Enhver farve kan isoleres og fjernes via chromakeying. Faktisk bruger mange filmproducenter blå skærme. Du kan endda bruge chromakey til at fjerne rød, lilla, orange, gul eller lyserød!

Så hvorfor er grøn en så populær farve til skærme? Svaret på dette spørgsmål ligger i begrebet kontrast. Skærmen, der bruges, skal være forskellig fra - i kontrast til - skuespillerne, der optages.

Skyggen af lysegrønt, der ofte bruges til grønne skærme, er tilfældigvis en farve, som meget få skuespillere sandsynligvis bærer, så det er lettere at isolere og gøre gennemsigtig.

Hvis en skuespiller tilfældigvis optrådte i lignende grønt tøj mod en grøn skærm, ville chromakeying også få sådant tøj til at forsvinde og efterlade dig med bare et talende hoved! Selvfølgelig kan det muligvis lave en cool speciel effekt!

Tips til at hjælpe dig med at forhindre fejl med grøn skærm film:

1. iført det rigtige tøj

Måske en af de enkleste fejl, som mange mennesker gør med grøn skærm film, faktisk iført grønt tøj. Hvis du er iført tøj, der har knapper eller accenter, der er en lignende grøn farve som din valgte grønne baggrund, samlet i det billede, du projekterer på den grønne skærm i efterredigeringen vil du også selv få disse accenter på dit tøj eller tøj. Dette er fantastisk, hvis du ønsker at afskære en del af en skuespillers krop, men ikke så professionelt, hvis du forsøger at lade skuespilleren vises i en realistisk scene.


2. Folder i skærmen

Folder i din skærm rent faktisk kan føre til tunge skygger og forvrænget billedkvalitet. Hvis du jævnligt folder din grønne skærm til opbevaring er det meget vigtigt, at du tager en jævn og flad negativ grøn skærm til at forhindre skygger og forvridninger med dit baggrundsbillede. Dette er et skridt, som mange springe over, men det er vigtigt at have et dedikeret Atelier, en høj kvalitet grøn skærm og en plan grøn skærm uden rynker og folder, der forårsager skygger.

3. Tænk på din belysning

Ganske ofte kan skygger vises på en grøn skærm lavet af skyggen af aktører i objekter, der er placeret foran det. Belysning er en af de vigtigste ting, du skal overveje, når de forsøger at skabe realistiske grøn skærm scener. Sørg for at bruge flere lys til at belyse scenen og på tværs af skærmen for at reducere skygger. Sørg for at se emnet du optager fra samme vinkel som kameraet vil optage dem og tilpasse belysningen. Når du ønsker en blød jævn dækning af lys, der vil reducere skygger og ikke skabe fordrejninger når billedet er overlejret på den grønne skærm. Du kan nogle gange løse belysnings uoverensstemmelserne i efterproduktionen på samme måde, som du vil redigere et billede i Photoshop. Denne metode er tidskrævende, så det er normalt meget lettere at bruge et belysnings værktøj og professionelt afbalancere lyset til at reducerer skygger, før du begynder at optage.

4. pas på bevægelsessløring

Hvis du planlægger at optage en hurtig actionscene foran en grøn skærm med et kamera, der kun har lavere lukkertider, kan det føre til reelle problemer. Når du bruger et kamera med en lavere lukkertid overvej at lave actionbilleder i slow motion eller med få emner, der ikke laver nogen pludselige bevægelser foran en grøn skærm. Bevægelsessløring fra nogen der bevæger sig hurtigt på et kamera foran en grøn skærm kan virkelig ødelægge scenen og ødelægge realismen i scenen. Alternativt kunne du også overveje at leje et høj lukkerhastigheds kamera for at undgå denne Bevægelsessløring, hvis du har planer om at optage en masse action-scener. I sidste ende er det noget, du bliver nødt til at teste for dig selv, så at du kan få en fornemmelse for hvor meget handling dit kamera kan håndtere med en grøn skærm uden bevægelsessløring.

5. Hold dine billeder i ramme

Når du ikke har arbejdet med grøn skærm nogle gange kan det være en vane at følge emnet uden for området grøn skærm. Når optagelserne sker foran en grøn skærm vil du vænne dig til at holde dine skud med skærmen på plads i baggrunden. Det er muligt at gøre post produktion redigeringer hvis en skuespiller eller emne forlader grøn skærm miljøets kamera, men dette kan indebære sporing af hvert element, der ikke blev fundet på den grønne skærm for at sammenkopiere billedet tilbage foran det baggrundsbillede, du regner med at køre på den grønne skærm. Vær ikke bange for at gøre flere optagelser og overvej at bruge en større grøn skærm, hvis du finder, at emnet konstant går dets vej ud af baggrundsområdet.

6. mål dine skud lige bag emnet

For at få professionel kvalitet på grønne skærmbilleder kan du faktisk blive lidt overrasket over at vide, at mange faktisk ikke filmer aktører, men hvad er lige bag aktørerne. At få aktørerne eller dit emne lidt forskudt og filme lidt bag din aktører vil placere fokus på baggrunden såvel som den scene, der sker foran en grøn skærm. Sigter fokus i dit skud lige bag dit emne eller aktør kan det faktisk føre til langt bedre skud ved hjælp af en grøn skærm.

7. Sluk kameraets skarphed

Hvis du bruger et digitalt kamera med autofokus eller blyantstip, kan du overveje at slå denne funktion fra, da den vil skabe hårde kanter mellem dine skuespillere og baggrunden. Medmindre du kan lide skuespillere i emnet, skitseret, er det bedre at finpudse dine evner med at fokusere kameraet og fjerne digitale hjælpere, når du bruger grønne skærme.

8. Tjek dine rekvisitter før tid

En lynhurtig, som du vil bruge med en grøn skærm, skal neddæmpes eller vælges forud for tiden. Blanke objekter kan afspejle grønne skærmfarver og fjerne realismen fra din scene. Hvis du planlægger at bruge et skinnende objekt. Sørg for at lægge det i forkant, ellers kan du ende med at redigere nogle af farverne i postproduktionen. Overvej dine rekvisitter forud for tiden, så du ikke sidder fast med en massiv redigeringsopgave til dit projekt.

9. for en mere udtalt belysning på emnet

Hvis du filmer en solrig scene med grøn skærm er du velkommen til at bruge en baggrundsbelysning til at lyse skuespillerens profil op og give den et mere naturlig og overbevisende lys. Alt for mange mennesker glemmer at medtage naturlig belysning fra scenen på aktører for at skildre bedre realisme. Placér et lys forholdsvis tæt på den grønne skærm, som vil lette skuespilleren bagfra men ikke tillade deres profil at kaste meget skygge. Dette kan tage tid men er en stor effekt når det er gjort godt.

10. Brug korrekt belysning selv for mørke scener

I sidste ende kan du, hvis du er interesseret i at filme en mørkere scene med en grøn skærm, som en horror scene natten eller en scene der simulerer udendørs eller et svagt oplyste rum, skal du stadig film scene i moderat belysning, redigere belysning i postproduktionen. Hvis du er i stand til korregere lyset på skuespilleren og din grøn skærm godt, kan dette føre til et kornet baggrundsbillede, som kan være en meget lav kvalitet for produktionen. Redigering af scene og mørkfarvning af det senere vil være en af de bedste måder, du kan fange billedet uden de grynede billeder og sikre en bedre realisme. Du bliver nødt til at tage på lidt practisk redigering for at blive bedre til nat scener for at gøre dem virkelig overbevisende.